Waarom beginnen met triatlons?

Er zijn verschillende redenen om te beginnen met trainen voor een triatlon. Zo kun je bijvoorbeeld een fanatieke zwemmer, fietser of hardloper zijn en meer willen bereiken dan wat je nu al doet. Een triatlon is natuurlijk de perfecte uitdaging op zo’n moment. Een andere mogelijkheid is dat je na het krijgen van, laten we zeggen een loopblessure, begint met zwemmen en/of fietsen om fit te blijven. Na je herstel van de loopblessure, wordt zo de stap naar een triatlon gemakkelijk gemaakt!

Ben je zelf geen zwemmer (of hardloper of fietser)? Helemaal geen probleem! Je kunt ook triatlons doen in een team. Deze teams bestaan uit minimaal twee en maximaal drie deelnemers. Op deze manier kun je de verschillende onderdelen van een triatlon per deelnemer verdelen, zodat iedereen het beste uit zichzelf kan halen! Wat nuttig is om te weten voordat je begint met trainen voor een triatlon: het is extreem verslavend!

Zo ben ik zelf in 2007 begonnen. Ik heb toen zwemlessen gegeven aan een dame die met een vriend een triatlon aan het plannen was. Gedurende de tijd dat ik haar hielp met de voorbereiding van de triatlon raakte haar vriend geblesseerd. Omdat ze de triatlon wilde doen, vroeg ze me of ik in plaats van haar vriend de triatlon wilde doen. Ik deed dit met veel plezier en sindsdien heb ik elk seizoen tussen de 10 en 12 triatlons gedaan, hoezo verslaafd? 😉

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen op zijn of haar niveau kan werken aan een gezondere levensstijl. Wil je starten met trainen voor een triatlon en wil je hulp van een expert? Wil je het maximale uit jezelf halen en je doelen bereiken? Neem contact met mij op! Ik help je graag met je eerste triatlon!

Lees meer over wat je nodig hebt voor een triatlon, veel gemaakte fouten of handige tips!

Personal Training voorschoten

Book your try-out!

Keep

improving

Wim Hof Clinic 05-10-2022

In oktober organiseert Tri-PT Studio weer een Wim Hof Clinic. Tijdens deze clinic behandelen we de introductie en theorie van de Wim Hof methode, ademwerk

More »
Personal Training Voorschoten_1

Tri-PT Studio Voorschoten

Tri PT Studio is where triathletes and athletes from Voorschoten and the surrounding area can come together. The studio is focused on those that want to take their sporting performance to a higher level. Choose for one-on-one coaching from certified experience experts or opt for group lessons.

Welcome to

Tri-PT studio

1 op 1 of small group

Personal
Training

Techniek perfectioneren

WattCycling

Zwemanalyse

Endless Pool

Verpletter je PR's

Triathlon
Coaching

Flexibiliteit, stabiliteit en kracht

Mobility
Training

Voor atleten en niet-atleten

Sport
massage

Vitaliseer je lichaam

Sportvasten

Learn. Practice. Play

Playball

Gratis intake

Tijdens het telefonisch consult bespreken we uw doelen en bekijken we wat Tri-PT Studio voor u kan betekenen.