Sporters over

Tri-PT Studio

Zwemanalyse - Paul
Lees verder
TriPT's zwemanalyse met Paul maakte dit jaar deel uit van mijn training voor IM70.3 en Challenge Roth. De video-analyse en realtime feedback tijdens de zwemsessies in het eindeloze zwembad hebben mijn techniek en zwemsnelheid al na een paar sessies verbeterd. Kan het iedereen aanbevelen die zijn zwemvaardigheden wil verbeteren!
S. Moser - Paul
Lees verder

Zeven maanden geleden begon ik met mijn eerste zwemanalyse bij Paul. Mijn doel leren borstcrawlen voor de Ironman in 2023!. Gezien ik van huis uit geen zwemmer ben, leek mij dat de beste start voor het aanleren van de juiste techniek. En hoe blij ben ik nog steeds met die beslissing. Want één ding is zeker zwemmen is niet zo makkelijk als het eruit ziet! Maar met alle toewijding, instructies en bewegende beelden van mijn trainingen in de endless pool bij de tri pt studio bij Paul in Voorschoten ben ik nu op een niveau waar ik zonder hulp nooit was gekomen. Waar ik zeven maanden geleden met moeite 2 of 3 baantjes kon crawlen, ben ik inmiddels enkele duizenden meters verder. Techniek en ademhaling zijn key volgens Paul en niets is minder waar. Uiteraard moet ikzelf de nodige meters maken maar met de tips, filmpjes en aanmoedigingen gaat dat een stuk makkelijker.

De studio in Voorschoten is netjes, schoon en goed bereikbaar. Mijn motto is ‘Never Give Up’, dat moet ten eerste uit jezelf komen maar mijn succes kan alleen voortbestaan met hulp van ervaringsdeskundige, één daarvan is Paul van Brink, mijn coach bij mijn zwemanalyse sessies! Dank voor jou hulp bij het aanleren van mijn zwemavontuur.

Femke - Paul
Lees verder

Als je efficiënt wil trainen en beter en sterker wil worden, is de WattCycling-training bij Tri-PT Studio in Voorschoten een absolute aanrader. Door te trainen op je eigen hartslag en vermogen, kun je heel gericht aan je conditie werken en ga je sneller en efficiënter fietsen.

En wat uniek is aan de Wattbike, is dat je inzicht krijg in je traptechniek. Daardoor kun je echt enorme progressie maken en daar profiteer je op de weg weer van. Trainen doe je binnen, fietsen doe je buiten, heb ik Paul eens horen zeggen, en – hoewel ik binnen fietsen eigenlijk de hel vind – daarin geef ik ‘m helemaal gelijk!

Jacco - Paul
Lees verder
Ik ben enorm tevreden met de Watt Cycling lessen. Variatie is goed en je merkt echt verbetering als je consistent komt trainen. De gastvrijheid en de support zorgt ervoor dat je ook het laatste interval blok wel volmaakt!
Klaartje - Paul
Lees verder
Op 6 juni 2021 mijn eerste 1/4de triatlon gefinisht! Ik was al een tijdje aan het hardlopen en voor mijn eerste marathon in training geweest bij Paul van Tri-PT. Na een geslaagde marathon begon een volgende uitdaging te kriebelen. Enthousiast gemaakt door Paul en de atleten van Tri-PT toch maar eens meer gaan fietsen en in training gegaan in de endless pool om de borstcrawl onder de knie te krijgen.

Toen de datum van 6 juni voor een triatlon werd genoemd was ik enthousiast, maar had ik nog wel m’n twijfels, want “dat kon ik toch nog helemaal niet en iedereen is veel sneller”. Maar met wat stimulans van Paul toch in de agenda gezet en toen m’n wekker op zondagmorgen 6 juni om 5u ging dacht ik wel even, waar ben ik aan begonnen?

Eenmaal bij de Vlietlanden bleek het een schitterende ochtend voor een vroege duik te zijn. Watertemperatuur was goed en na een snelle wissel op de fiets! Fijn parcours om de Vlietlanden heen en dankzij fantastische vrijwilligers goed overal door kunnen rijden! Fietsschoenen uit, hardloopschoenen aan en na een stijve eerste kilometer kwam ik toch aardig op gang en was het verder genieten geblazen!

Met alle support van de trainers van Tri-PT studio, de vrijwilligers en de mede-atleten over de finish gekomen! Mijn eerste triatlon was perfect, goed georganiseerd, heerlijk weer, weinig wind en goede sfeer onderling! Met een gevoel van euforie worden de volgende plannen en doelstellingen alweer gemaakt! Lekker door trainen dus!
Manouck - Paul
Lees verder
Ik heb mijn hele leven veel gesport en vind dat een heerlijke manier om m’n hoofd leeg te maken. Ik zocht naar een manier om sneller te worden zonder dat ik blessures zou krijgen door overtraining.

En zo kwam ik bij Paul terecht. Ik hoef niet na te denken over mijn schema, heb nog nooit een blessure gehad en word met de dag beter!

Daarnaast is het een leuke groep sportievelingen bij de studio, waardoor elke gezamenlijke (kracht)training en elk event georganiseerd door Paul genieten is. Een goed voorbeeld hiervan is de kwart triatlon van vorige week: eindelijk weer eens een event waarmee je jezelf echt uitdaagt. En afgesloten met een drankje op het terras!
Els en Jacob – Gijs van Brink
Lees verder
Niet alleen je conditie wil je verbeteren of tenminste op peil houden maar ook geldt dit voor je bewegingspatronen. In onze situatie (man en vrouw beiden 76 jaar) is dit het geval. Met het klimmen der jaren wordt het bewegingsapparaat wat stroever. Tijdens mijn (Els) zwemtraining bij de triatlonclub TTL kwam dit ter sprake met Paul onze trainer.

Ik ging namelijk al een tijd niet zo lekker en vroeg hem naar zijn bedrijf. Heel enthousiast vertelde hij over zijn Personal Trainingscenter waarin hij zelfs een zwembad voor triatleten heeft om de slag te verbeteren of om de crawlslag te leren. Hij adviseerde mij eens naar zijn Tri-PTstudio te gaan.

Een goed advies moet je opvolgen, en het bleek een zeer goed advies. Ik werd “gekoppeld” aan zijn zoon Gijs. Wat voor mij heel belangrijk is dat er zachte of liever geen muziek is. Dit was voor Gijs geen punt. Klant is koning! Na al een paar weken oefeningen gedaan te hebben, werd ik zo enthousiast dat ik manlief ook mee kreeg. (Hij tobt al lang met zijn heup en been). Nu worden wij samen al geruime tijd op plezierige én hardvochtige wijze (er moet natuurlijk wel resultaat worden geboekt) onder handen genomen door Gijs.

Wij vinden hem een fijn mens en boeken bij hem goede vooruitgang. Wij gaan voorlopig graag door.

Els en Jacob
Frederic – Gijs van Brink
Lees verder
“Verrassende voordelen! Geen tijdverspilling! Een musthave voor iedereen die prestaties wil verbeteren en zich toch ontspannen wil voelen! Waarom praat de gemeenschap niet meer over die discipline? ” Dit zouden de woorden zijn die in je opkomen bij flexibiliteits- en mobiliteitssessies.

Ik oefen nu al een aantal jaren triatlons op volledige afstand, en ik heb mobiliteitsoefeningen altijd afgewezen, denkend dat het tijdverspilling zou zijn … Maar ik had het zo mis … Ik begon een paar maanden geleden een keer per week flexibiliteitssessies met Gijs en ik snel zag verrassende voordelen.

Op de fiets: op de aero-bars liggen is nu erg comfortabel, zonder pijn in de nek. Ik had nooit gedacht dat ik zoveel van de tri-bike zou genieten. Heupen zijn meer vrij en ontspannen, waardoor je harder kunt duwen en tegelijkertijd energie kunt besparen. Tijdens het rennen worden de bilspieren niet stijf, omdat de heupen ontspannen blijven. Tijdens het zwemmen zijn de schouders vrijer en werd het ademen gemakkelijker. Geen lichaamsgevoel meer aan het einde van een afstand.

Gijs heeft een scherp oog en ziet snel wat er moet gebeuren. De sessies zijn aangepast aan de atleet, met gecombineerde oefeningen, en hij pusht genoeg om uitdagend te zijn, maar voorkomt dat hij te ver gaat. Positie is belangrijk, en ik voel me zelfverzekerd, terwijl hij controleert en corrigeert wat er moet zijn.

Al met al vraag ik me af waarom ik niet eerder ben begonnen. Het is een must, en er zijn specifieke maar gemakkelijke oefeningen die alles anders maken! Ik kijk uit naar de toekomstige races. Heel erg bedankt voor uw hulp.
M. Hulst – Paul van Brink
Lees verder
Paul heeft me geholpen me voor te bereiden op de Ironman 70.3 van 2019 in Luxemburg.

Het jaar ervoor heb ik zelfstandig getraind voor 1/8 en 1/4 triathlons. Mijn grootste probleem is dat ik regelmatig grenzen over ging. Ik trainde teveel, te hard en ook inefficiënt (zonde van de tijd). Paul heeft me geholpen met een weloverwogen, slim en toch nog ambitieus schema (met regelmatige tests om voortgang te meten).

Wat ik verder waardeer aan Paul?

Hij is goed te bereiken voor vragen. Hij is flexibel, past de schema’s aan wanneer nodig (erg belangrijk voor mij, met een drukke en soms stressvolle baan, dienstreizen).

Paul geeft steun wanneer je het nodig hebt, bijvoorbeeld als je er even geen zin meer in hebt (dat gaat zeker gebeuren). Uiteindelijk was hij zelfs aanwezig bij de race, om te helpen met de voorbereiding en met steun vanaf de zijlijn.

Paul heeft verder een goed netwerk van mensen om zich heen die je kunt inzetten (bijv. voor een bikefitting). En wat misschien nog het leukste is – hij coacht veel atleten. Die andere atleten leer je gaandeweg kennen. Je deelt je ontwikkelingen en race-uitslagen met elkaar, soms train je samen (vooral zwemmen in open water) of je gaat samen naar een race. Je leert dus ook van elkaar (en kunt je soms samen tegen Paul afzetten, als hij streng is).

De Ironman 70.3 is goed gegaan – ik voelde me sterk, fris en heb ervan genoten. Nu met hem bezig met de voorbereiding op nieuwe races (vooral werkend aan mijn zwakke punten).

M. Hulst
Harvey – Gijs van Brink
Lees verder
“Gijs weet wat hij doet en stelt je ook in staat om zelf dingen uit te werken, ik had al een aantal jaar rugklachten en hoewel ik wel fit was, was mijn mobiliteit niet zo goed, Gijs wist intuïtief welke oefeningen ik moest doen. begrijpt dat er niet één enkele oefening is maar een combinatie die de nodige flexibiliteitswinst zal ondersteunen. De resultaten waren bijna onmiddelijk en ik heb aanzienlijke vooruitgang geboekt die ik niet alleen kon bereiken. Gijs is een mobiliteitsprofessional!”

Harvey
Marie Louise – Paul van Brink
Lees verder
“Mijn samenwerking met Paul had één specifiek hoofddoel: het lopen van de marathon van Chicago 2018 onder de 4,5 uur. Daarnaast wilde ik mijn individuele tijden in en kwart triathlon verbeteren.

In een prettige ennpersoonlijke kennismakingsgesprek, hebben wij de mogelijkheden besproken. De focus lag in eerste instantie op een compleet trainingsschema in hardlopen, zwemmen en fietsen. De voorbereiding op de marathon kwam pas 16 weken voor de marathon op gang. Voor mij is zo een schema ideaal. Ik weet dagelijks waar ik aan toe ben en voer elk opdracht uit, wetend dat deed ik dat niet, wilde Paul een reden hebben. Mijn stok achter de deur. Het feit dat alle trainingen in TrainingsPeak geregistreerd werden, dat ik ze in Garmin kon downloaden en dat Paul meekeek werkte voor mij perfect.

De trainingen waren soms pittig maar nodig als ik het beoogde resultaat wilde bereiken. Én het is gelukt: de marathon gelopen in 4 uur 28 min in niet al te fijne weersomstandigheden.

Paul is een supergoede trainer. Ik kon hem altijd voor advies bereiken op Whatsapp en dát was voor mij het allerbelangrijkste en de veiligheid die ik nodig had om beter te presteren.

Ik heb genoten van onze samenwerking en kom graag terug zodra mijn deelname aan de marathon van Boston een feit is.

Hartelijk dank voor alles wat je voor mij hebt betekend.”

Marie-Louise
Ivo van Ee – Paul van Brink
Lees verder
Toen ik in de zomer van 2017 bedacht om een full distance Ironman te gaan doen, was voor mij al snel duidelijk dat ik dit niet zonder coach kon doen. Paul stelde samen met mij een passend trainingsschema op dat goed aansloot op mijn werktijden.

Ik heb Paul ervaren als een deskundige triathloncoach met veel inlevingsvermogen voor mijn situatie. Mede door zijn inbreng stond ik dit jaar goed voorbereid aan de start van de Ironman van Copenhagen en wist ik deze in een mooie tijd te finishen.
Marjolijn , Haarlem – Paul van Brink
Lees verder
Paul heeft mij afgelopen zomer succesvol gecoacht naar mijn eerste Ironman 70.3. Als beginnend amateur-triathleet (tweemaal een kwart triathlon) en ervaren amateur-hardloper (o.a. vier marathons) heb ik onder Pauls begeleiding in 15 weken mijn prestaties enorm verbeterd. En – jawel – in een voorbereidingswedstrijd zelfs een podiumplaats bemachtigd! Uiteraard heb ik ook het einddoel bereikt: de halve triathlon binnen zes uur volbrengen.

Paul heeft een no-nonsens instelling die hij combineert met een enthousiaste, begripvolle benadering. Voor sporters die maximaal willen presteren uit liefhebberij (je slaat weleens trainingen over wegens vakantie of jarige oma’s) een goede combinatie. Hij benoemt je verbeterpunten zonder je af te breken. De lat ligt hoog, de trainingen zijn vol uitdaging maar zijn wel realistisch. Wat mij opviel is dat de trainingen elkaar heel slim aanvullen: als voorbeeld de zwemtrainingen. Deze leken mij eerst onnodig lang maar wat blijkt: door meer te zwemmen kan ik ook in de andere sporten veel meer duurvermogen leveren, zonder daar onevenredig langer voor te hoeven trainen – met bijbehorende extra vermoeidheid plus blessurerisico. De trainingsschema’s zijn daarnaast geheel maatwerk: Limburgs Mooiste en de Beemster Wereld Erfgoed marathon wilde ik er ook in hebben en ja, dat kan.

Ik heb Paul tenslotte ervaren als een pro-actieve coach die klaarstaat vóórdat je hem nodig hebt. Het voedingsplan voor de wedstrijd heb ik op zijn initiatief ruim op tijd samengesteld. Als het aan mij had gelegen…

Kortom, mijn ervaring met Paul als trainer is zeer positief en ik beveel hem met overtuiging aan. Mijn volgende halve triathlon wil ik mij zeker weer door Paul laten trainen.

Catrien – Paul van Brink
Lees verder
Al jaren wilde ik zo graag een marathon onder 4 uur lopen, maar het lukte me maar niet, ik bleef steken bij 4:07 in 2014. Er was geen progressie meer, eerder achteruitgang.

Dit voorjaar is Paul mij gaan coachen. Ik kreeg een pittig schema, maar merkte dat het stevige trainen wel zijn vruchten afwierp: ik werd sneller. Ik deed ook (braaf) krachttraining. Paul coachte mij rustig: als ik de voor mijn gevoel torenhoge intervalsnelheden niet haalde, of een loop ging niet lekker, dan kon dat gewoon besproken, en ik kon trainingen omplannen als het werk een training niet mogelijk maakte. Ik mocht altijd vragen stellen, Paul bekeek hoe ik het deed via een handig programma en ik kreeg feedback, als ik het goed deed, maar ook tips waar ik op moest letten. Paul keek in die zin echt naar me.

Toen ik tegen het eind een training met 10 pittige intervallen (op tempo!) had gedaan, mailde Paul en zei: ik denk dat het er in zit. Hij beloofde geen gouden bergen: het moest kloppen op de dag zelf zei hij.

Ik geloofde zelf eigenlijk (na al die jaren) niet dat het ècht zou lukken, maar ik ging het nu wel echt proberen! Achter de pacer aanhangen (bijblijven! niet wegzakken!) maar na de 23 km maakte ik me los en ging in een ontspannen tempo voor de pacer uit lopen, dat was prettiger. Ik voelde me nog steeds goed, maar ik wist: het kan zelfs de laatste 500 meter nog misgaan! Pas tegen het eind begon ik het te geloven.

Het werd 3:58:25!!! Naast mij werd iemand op een brancard afgevoerd, en veel lopers liepen mank of strompelden. Gek genoeg voelde ik me eigenlijk gewoon prima. Niet zwaar gehad, niet misselijk geweest, geen pijn gehad, niet hebben willen rusten, geen man met de hamer – ‘kiplekker’ appte ik aan het thuisfront. Ik had denk ik echt heel goed getraind, voelde me beter dan na marathons die ik veel langzamer gelopen had.

Wat een fantastisch gevoel! Wat een feest!

Is het een ‘bucketlijst’-gevoel, of dat je iets toch hebt bereikt waarvan je dacht dat dat niet voor jou was weggelegd? Vooral het laatste denk ik.
Jolanda, Voorschoten – Paul van Brink
Lees verder
Voor mijn verjaardag wilde ik mezelf een betere gezondheid cadeau doen. De spiraal van overgewicht, rot voelen, ‘iets’ doen (sportschool, zelf wat proberen), frustratie, en meer/ongezonder eten omdat ‘het niet ging’ wilde ik doorbreken. Online gezocht naar trainers, en daar stond de naam van Paul. Gebeld en een afspraak voor intake gemaakt. Een fijn gesprek, met ruimte voor mijn wensen, mijn redenen en heel duidelijk: mijn doel en de beweegreden daarvoor. Voorzichtig begonnen met trainen, rustig opgebouwd en om de zwakke punten heen gewerkt om de basis te versterken.

En zonder verder veel aan te passen, begon er conditie te komen, wat veel helpt in mijn hoofd. Het ging beter en elk stapje is er één. Ook in moeilijke tijden is Paul er voor je. Ook als er dingen helemaal niet lopen zoals je denkt of wilt, is hij er. Je komt er, linksom of rechtsom, en sneller of langzamer. Paul kijkt naar jou als mens, als geheel, niet alleen naar ‘je doel’. Want je bent zoveel meer dan dat. En Paul is zoveel meer dan ‘alleen een trainer’. Dankjewel Paul – voor alles tot nu toe en alles wat nog komen gaat.
Ivan, Den Haag – Paul van Brink
Lees verder
Paul helpt me bij het sterker en leniger worden om zodoende zowel blessurevrij te blijven en mijn hardloop- en triatlonwedstrijden te voltooien. Paul is flexibel qua beschikbare tijd, de trainingen zijn afwisselend en precies op mijn doelen afgestemd. Ik train nu een jaar bij Paul en iedere week verrast hij mij met nieuwe oefeningen. Hierdoor blijft het erg leuk. Overigens heb ik ook nog mijn beste tijd ruimschoots verbeterd dit seizoen. Het volgende doel is zowel vet afbouwen en spier opbouwen. Fijn dat Paul me daar ook in kan begeleiden.
Robert, Leiden – Paul van Brink
Lees verder
Twee jaar geleden zijn we als groep van 4 zwemmers bij Paul begonnen met zwemtraining. De training bestond in het begin uit het aanleren van techniek en is nu vooral gebaseerd op duur- en krachttraining. Mijn doel was in eerste instantie om in de Ironman 70.3 van Luxemburg een goede zwemtijd neer te zetten. Dat doel is ruim gehaald en ik ben dan ook erg tevreden over het trainen met Paul. Als personal trainer en voormalig waterpoloër heeft hij veel verstand van trainingsmethoden. Ik train nog steeds met veel plezier bij Paul.
Vorige
Volgende