Triatlon coach

Rick van Duin

about

De atletische wortels van coach Rick begonnen in zijn vroege jaren met het beoefenen van een breed scala aan sporten. Hij is altijd geïnspireerd geweest om sport en fitness centraal te stellen in zijn leven, vanwege zijn broer die leed aan spierdystrofie. Die dacht hem al op zeer jonge leeftijd dat elk doel kan worden bereikt, zelfs als het misschien onmogelijk lijkt.

In 2019 ontdekte hij zijn passie voor triatlon en besloot hij Ironman-gecertificeerde triatloncoach te worden. Sindsdien heeft hij deelgenomen aan Ironman-triatlons, verschillende andere multisportraces en kwalificeerde hij zich voor de USAT Olympische nationale kampioenschappen op afstand.

Rick zet zich in om atleten te helpen succesvol te zijn, consistentie te creëren, specifiek te trainen en klaar te staan ​​voor de race day. Hij deelt zijn kennis over triatlon graag met anderen en inspireert hen om deel te nemen aan de sport, een gezond leven te leiden en daarbij plezier te hebben.

Hij waardeert eerlijkheid en een samenwerkingsmentaliteit met goede communicatie. En gelooft in een holistische en atleetgerichte benadering waarbij alle elementen zoals werk, gezin en het dagelijks leven worden overwogen om ervoor te zorgen dat zijn atleten nog vele jaren van de sport kunnen genieten.