Mobility, Personal Training & Calisthenics

Gijs van Brink

about

De eerste jaren dat ik ging trainen, bestond mijn trainingsroutine uitsluitend uit krachttraining in de fitness. Hier heb ik heel veel plezier in gehad, vooral na eerdere ervaringen met teamsporten en cardiotraining. Gewichtheffen was een welkome afwisseling in trainingen, maar ik ontdekte al snel dat dit niet mijn echte passie was.

 

De trainingsroutine die ik volgde begon mij na drie jaar trainen met gewichten te vervelen. Dit motiveerde me om op zoek te gaan naar een grotere uitdaging. Het was rond dezelfde tijd dat iemand me kennis liet maken met openluchttrainingen, calisthenics genaamd, en ik was meteen geïnspireerd.

 

De mensen die me calisthenics lieten zien, deden de meest indrukwekkende oefeningen, spier-ups, handstanden van human flags. Ik wist dat ik dezelfde doelen wilde bereiken als zij hadden. Sindsdien heb ik mijn passie gevonden, in bewegingen en statische houdingen.

 

Aansluitend ben ik begonnen met meer flexibiliteit en mobiliteitstrainingen om mijn doelen efficiënter te bereiken. Ik combineerde dit met een nieuwe liefde voor boulderen, een vorm van sportklimmen.

 

Dit alles zorgde ervoor dat ik echt heel veel in sport ging. In de zomer ben ik buiten TRX gaan trainen op het strand van Wassenaar. Ik leer anderen wat ik in de voorgaande jaren zelf had geleerd. De volgende stap in mijn carrière was persoonlijke training. Ik ben geslaagd voor de tests en ben begonnen met het geven van persoonlijke training in een sportschool in Voorschoten. Hier vond ik mijn passie voor het onderwijzen van alle kennis en vaardigheden die ik de afgelopen jaren heb opgedaan echt waar.

 

Meer informatie over Gijs van Brink lees je op de website van Gijs.