Wat heb je nodig om met triatlons te beginnen?

Een triatlon is niet te vergelijken met andere sporten, ook wat betreft de benodigdheden die je nodig hebt om een triatlon succesvol af te ronden. Omdat een triatlon uit drie delen bestaat, heb je meer materiaal/kleding nodig dan bij de meeste sporten. De term duursport is dus dubbel 😉. Hier kun je lezen wat je echt nodig hebt om een triatlon te doen.

Voor het zwemmen

Het eerste wat we nodig hebben voor het zwemgedeelte is natuurlijk een zwempak of trisuit of zwembroek. Een trisuit is gemaakt om alle drie delen van een triatlon in af te leggen. Zorg ervoor dat je een trisuit draagt die goed past, je moet hem immers dragen tijdens alle drie de delen.

Als het water koud is, kan het dragen van een wetsuit ook handig zijn. Dit houdt je warm tijdens het zwemmen, zodat je optimaal kunt presteren. Als niet regelmatig triatlons doet, kan het handig zijn om je wetsuit te huren om kosten te besparen.

Je hebt ook een zwembril nodig. De bril moet strak op je hoofd passen, zodat er geen water in de bril kan komen tijdens het zwemmen. Je krijgt vaak een badmuts van de organisatie, maar neemt geen risico’s en zorg ervoor dat je je eigen badmuts meeneemt naar de triatlon!

Voor het fietsen

Het belangrijkste voor dit onderdeel is natuurlijk je fiets 😉. Zorg ervoor dat je banden goed zijn opgepompt en dat je remmen goed werken. Check dit altijd ruim voor de wedstrijd. Als je fiets clip-in pedalen heeft heb je fietsschoenen nodig. Als je fiets dit niet heeft, kun je gewoon je hardloopschoenen aantrekken.

Het dragen van een helm is verplicht! Het is daarom belangrijk dat deze goed en stevig vast zit. Verder heb je ook een startnummerband nodig, je kunt deze gemakkelijk zelf maken met een stuk elastiek. Het laatste dat je nodig hebt tijdens het fietsen is een waterfles gevuld met water of sportvoeding.

Voor het lopen

Het enige belangrijke dat je tijdens het hardloopdeel nodig hebt, zijn goede hardloopschoenen. Zorg ervoor dat je ze eerder hebt gebruikt en dat ze gewend zijn aan je voeten. Verder kan het handig zijn om een pet of zonnebril te dragen als het goed weer is. Dit geldt ook voor het fietsonderdeel.

Succes!

Ik wens je heel veel succes met het trainen voor en het behalen van je eerste triatlon! Ik herinner me mijn eerste triatlongoed en weet dat het spannend kan zijn! Als je deskundige coaching nodig heb, kun je vrijblijvend contact met mij opnemen, ik help je graag verder!

Personal Training voorschoten

Book your try-out!

Keep

improving

Wim Hof Clinic 05-10-2022

In oktober organiseert Tri-PT Studio weer een Wim Hof Clinic. Tijdens deze clinic behandelen we de introductie en theorie van de Wim Hof methode, ademwerk

More »
Personal Training Voorschoten_1

Tri-PT Studio Voorschoten

Tri PT Studio is where triathletes and athletes from Voorschoten and the surrounding area can come together. The studio is focused on those that want to take their sporting performance to a higher level. Choose for one-on-one coaching from certified experience experts or opt for group lessons.

Welcome to

Tri-PT studio

1 op 1 of small group

Personal
Training

Techniek perfectioneren

WattCycling

Zwemanalyse

Endless Pool

Verpletter je PR's

Triathlon
Coaching

Flexibiliteit, stabiliteit en kracht

Mobility
Training

Voor atleten en niet-atleten

Sport
massage

Vitaliseer je lichaam

Sportvasten

Learn. Practice. Play

Playball

Gratis intake

Tijdens het telefonisch consult bespreken we uw doelen en bekijken we wat Tri-PT Studio voor u kan betekenen.