Triathlon training in offseason

De afgelopen maanden zijn voor de meeste triatleten de belangrijkste maanden van het jaar geweest. Het hele jaar trainen voor die ene of enkele races in de zomer. Het is van groot belang om in de winter niet te stoppen met trainen of het af te zwakken. En dit is voor triatleten net wat moeilijker dan atleten die ‘maar’ één sport beoefenen. Daarnaast helpt het winterse weer ook niet motiverend. Eerder schreef ik al een artikel met tips voor triatlon training in offseason, dit artikel gaat specifiek over het bijhouden en verbeteren van fiets- en zwemconditie en techniek in offseason.

Offseason training in de endless pool

Tri-PT Studio presenteert met gepaste trots onze endless pool. In oktober 2019 zijn wij opengegaan en is onze endless pool ook geopend. Dit zwembad maakt het mogelijk om het gehele jaar door eindeloos te kunnen zwemmen. De afmetingen van dit bad zijn ongeveer 520 cm bij 240 cm.

Een van de grote voordelen van de endless pool is dan ook dat er geen keerpunten zijn tijdens het zwemmen. Hierdoor kan de zwemtechniek zeer nauwkeuring geanalyseerd en daardoor ook verbeterd worden. Over het algemeen is een zwemtraining in een endless pool zo’n 20% tot 30% effectiever dan in een regulier zwembad.

Hoe werkt de endless pool?

Aan de ‘voorkant’ van het zwembad zit een motortje dat ervoor zorgt dat er een stroom ontstaat in de endless pool. De snelheid en kracht van deze stroom is volledig naar wens af te stellen. Dit zorgt ervoor dat zowel ervaren zwemmers als beginners baat hebben bij het gebruik van een endless pool tijdens de trainingen.

De stroom is breder dan de breedte van de zwemmer en dieper dan de zwemmer in het water ligt. Via en langs de zwemmer bereikt het water de achterkant van het zwembad. Via beide zijkanten wordt het water vervolgens weer teruggedreven naar de ‘voorkant’ van het zwembad, waar het opnieuw richting de zwemmer gestuwd wordt. Deze circulatie zorgt voor zo min mogelijk turbulentie, terwijl er optimaal gebruik wordt gemaakt van het vermogen van de endless pool.

Trainen in de endless pool

Benieuwd naar hoe het zwemmen in een endless pool jou afgaat? Bij een training in de endless pool van Tri-PT Studio word je begeleid door zeer vakkundige trainers. Naast coaching tijdens en na het zwemmen ontvang je ook videobeelden van de sessie en een uitgewerkte analyse. Hiermee kun je zelf aan de slag na de training in de endless pool.

Tri-PT Studio is gemakkelijk te bereiken en toegankelijk voor atleten van ieder niveau. Voor de deur is er de mogelijkheid om gratis te parkeren. Met het openbaar vervoer is de studio ook gemakkelijk te bereiken. We zitten naast het station van Voorschoten, waar treinen en bussen stoppen.

Lees meer over de endless pool van Tri-PT Studio en maak direct een afspraak voor een zwem analyse.

Fietsen in offseason

Dat zwemmen in de herfst en in de winter niet zo gemakkelijk gaat als in de zomer ligt redelijk voor de hand. Hardlopen en fietsen kan ook in vrijwel iedere studio indoor gedaan worden. Wat Tri-PT Studio zo interessant maakt voor triatleten is de aanwezigheid van de Wattbikes. Deze fietsen worden gebruikt om sporters te begeleiden en ondersteunen middels
WattCycling
. Hieronder lees je meer over waarom WattCycling een uitkomst is voor atleten die in de winter niet alleen fit willen blijven maar ook hun niveau willen verbeteren.

Wat is WattCycling?

Voor WattCycling gebruikt men de Wattbike. Dit is de meest geavanceerde indoor fiets die er bestaat. Atleten die gebruik maken van de Wattbike omschrijven dit als een echte fietservaring. Het unieke van deze indoor fiets is dat je prestaties nauwkeurig gemeten worden en je continue feedback krijgt van de Wattbike.

WattCycling gebruik je niet alleen maar om fit te blijven in de winter. Het is juist een methode om je fietstechniek naar een hoger level te tillen. Denk bijvoorbeeld aan het verbeteren van je traptechniek zodat je meer kracht kan zetten. Naast kracht staat ook efficiëntie centraal bij de trainingen.

WattCycling bij Tri-PT Studio

Het is mogelijk om alleen te trainen op de Wattbike of dit in groepsverband te doen. De trainingen duren zo’n 80 minuten. Atleten kunnen kiezen tussen een Tri/Endurance training die zich richt op lange fietstochten en tijdritten, d’ Huez voor een combinatie van langere intervallen en een lage trapfrequentie met veel weerstand of High Intensity Training met veel intervallen en hoge intensiteit. Ieder van deze trainingen is speciaal ontworpen om een specifiek doel haalbaar te maken. Voor diegene die geen concreet doel voor ogen hebben is er nog een vierde optie, een combinatie van alle drie de trainingen.

Er zijn diverse mogelijkheden wat betreft abonnement of rittenkaart voor WattCycling . Lees meer over WattCycling of neem direct contact op met Tri-PT Studio.

Personal Training voorschoten

Book your try-out!

Keep

improving

Wim Hof Clinic 05-10-2022

In oktober organiseert Tri-PT Studio weer een Wim Hof Clinic. Tijdens deze clinic behandelen we de introductie en theorie van de Wim Hof methode, ademwerk

More »
Personal Training Voorschoten_1

Tri-PT Studio Voorschoten

Tri PT Studio is where triathletes and athletes from Voorschoten and the surrounding area can come together. The studio is focused on those that want to take their sporting performance to a higher level. Choose for one-on-one coaching from certified experience experts or opt for group lessons.

Welcome to

Tri-PT studio

1 op 1 of small group

Personal
Training

Techniek perfectioneren

WattCycling

Zwemanalyse

Endless Pool

Verpletter je PR's

Triathlon
Coaching

Flexibiliteit, stabiliteit en kracht

Mobility
Training

Voor atleten en niet-atleten

Sport
massage

Vitaliseer je lichaam

Sportvasten

Learn. Practice. Play

Playball

Gratis intake

Tijdens het telefonisch consult bespreken we uw doelen en bekijken we wat Tri-PT Studio voor u kan betekenen.