Zwemanalyse in de endless pool: een stappenplan

De endless pool staat inmiddels een paar maanden in de Tri-PT Studio, tientallen zwemmers hebben hun techniek in deze tijd kunnen verbeteren. Juist wanneer er buiten niet gezwommen wordt kan het handig zijn om je techniek te verbeteren. Zo heb je een voordeel op de andere zwemmers en triatleten wanneer het seizoen weer begint. Maar, hoe werkt dat eigenlijk, een endless pool? In dit artikel wordt stap voor stap beschreven hoe een zwemanalyse in de praktijk eruit ziet.

1. Afspraak maken bij Tri-PT Studio voor een zwemanalyse

Stap 1 is het maken van een afspraak bij Tri-PT Studio. Dit gebeurt eenvoudig via de telefoon, WhatsApp of e-mail. Het is ook mogelijk om de afspraak fysiek te maken wanneer de studio bezocht wordt, zo krijg je gelijk een beeld van onze endless pool. 

1.1 Wat kost het een zwemanalyse in de endless pool?

De tarieven voor een zwemanalyse in onze endless pool staan op de endless pool pagina beschreven. Er bestaan meerdere mogelijkheden voor het doen van een zwemanalyse bij Tri-PT Studio. Zo kunnen zwemmers kiezen voor een enkele zwemanalyse, een zwemtraining of een bundel.

Over het algemeen is het mogelijk om binnen 7 dagen terecht te kunnen voor een zwemanalyse. Neem nu contact op om de beschikbaarheid te checken!

2. Voorbereiden op de zwemanalyse

De afspraak is gemaakt, nu kan de voorbereiding voor de zwemanalyse beginnen! Voor veel atleten is het een geruststelling om te weten dat ze fysiek niet hoeven voor te bereiden. Het beste resultaat van de analyse krijgen wij wanneer een zwemmer ‘normaal’ zwemt. Hier valt daarom het meeste resultaat uit te behalen.

Qua benodigdheden kan er wel voorbereid worden. Zo is het handig om het volgende mee te nemen:

  • Zwemkleding
  • Handdoek
  • Badjas
  • Duikbril
  • Snorkel
  • Neusclip

Sommige van deze attributen (snorkel, duikbril, neusclip, zoomers) zijn tevens aanwezig in de studio, deze kunnen gebruikt worden door zwemmers.

2.1 Hoe warm is het water in de endless pool?

Dit is een vraag die we veel krijgen van zwemmers. Het water van de endless pool is 25 graden, zo’n 2 graden lager dan een ‘normaal’ zwembad. 

3. De zwemanalyse

Op de dag van de zwemanalyse zelf is het verstandig om zo’n 15-20 minuten van te voren aanwezig te zijn. Dan kan er met de trainer kennis worden gemaakt en kunnen verwachtingen of doelen besproken worden. In totaal duurt de zwemanalyse en alles daaromheen zo’n 75 – 90 minuten.  

Tijdens de analyse wordt de video van het zwemmen gezamenlijk bekeken. Aan de hand van deze beelden wordt besproken wat er nodig is om de zwemtechniek te verbeteren. Dit advies is direct toe te passen door de zwemmer, door de spiegels in de endless pool heeft de zwemmer ook “direct” feedback. 

4. Na de analyse

Na afloop van de training is er ruimte voor een kop koffie met de trainer, om de resultaten nog een keer rustig na te kunnen bespreken. Hier ontvangen zwemmers ook op maat gemaakt advies, waardoor zij hun zwemtechniek kunnen verbeteren. 

Binnen vier werkdagen wordt de uitgewerkte analyse opgestuurd. De analyse bestaat uit “foto’s” die vanuit de videoanalyse zijn verkregen aangevuld met tips en verwerkt in een document.

5. Weer het water in!

Tijd om het advies en de tips van de specialist van Tri-PT Studio in de praktijk te brengen. Nu kan er door de zwemmer zelf aan de zwemtechniek gewerkt worden. Als er behoefte is aan nog een analyse, wordt het aangeraden om deze 4 tot 6 weken na de eerste analyse te plannen. Deze tijd is afhankelijk van de frequentie waarmee iemand zwemt en het niveau, voor een beginnende zwemmer kan het goed zijn om na 2 tot 3 weken de volgende analyse te doen. De trainer van Tri-PT Studio geeft hier advies over.

Een afspraak maken voor een zwemanalyse 

Nieuwsgierig geworden naar wat een zwemanalyse voor jouw zwemtechniek kan betekenen? Dit seizoen een voordeel hebben op andere zwemmers/triatleten? Maak dan een afspraak voor een zwemanalyse in de endless pool van Tri-PT Studio! Bezoek de contactpagina of WhatsApp ons.

Personal Training voorschoten

Book your try-out!

Keep

improving

Wim Hof Clinic 05-10-2022

In oktober organiseert Tri-PT Studio weer een Wim Hof Clinic. Tijdens deze clinic behandelen we de introductie en theorie van de Wim Hof methode, ademwerk

More »
Personal Training Voorschoten_1

Tri-PT Studio Voorschoten

Tri PT Studio is where triathletes and athletes from Voorschoten and the surrounding area can come together. The studio is focused on those that want to take their sporting performance to a higher level. Choose for one-on-one coaching from certified experience experts or opt for group lessons.

Welcome to

Tri-PT studio

1 op 1 of small group

Personal
Training

Techniek perfectioneren

WattCycling

Zwemanalyse

Endless Pool

Verpletter je PR's

Triathlon
Coaching

Flexibiliteit, stabiliteit en kracht

Mobility
Training

Voor atleten en niet-atleten

Sport
massage

Vitaliseer je lichaam

Sportvasten

Learn. Practice. Play

Playball

Gratis intake

Tijdens het telefonisch consult bespreken we uw doelen en bekijken we wat Tri-PT Studio voor u kan betekenen.