Toch nog een race: Tri PT 70.3 Corona edition

Op Zondag 6 September ging de Tri-PT 70.3 Corona editie van start bij de Vlietlanden. Het leek er even op dat we de dag zouden beginnen met regen en stapelwolken, maar net zoals bij de vorige Tri-PT Corona editie was het prachtig weer bij aankomst.

Om 06.45 waren we met 21 TRI-PT gecoachte triatleten aanwezig bij de briefing. Na een korte uitleg over de regels en het parcours, startte om 7.05 de eerste triatleet aan het 1.9 km zwemmen. Hierna vertrok er om de dertig seconden een deelnemer om de afstand te bewaren in verband met de corona regels.

Dit zorgde voor spectaculaire beelden voor de vrijwilligers en de vroege supporters.

Aangekomen in een goed voorbereide wisselzone gingen de wetsuits uit en de fietshelmen op. Het parkoers was 7x een ronde van 13km rond de Vlietland. Vertrokken uit de wisselzone kwam je op een slingerpad dat technische kunde van de deelnemers vroeg als je op een tijdritstuur lag. Hierna volgde een aantal kilometers die naarmate de dag vorderde steeds zwaarder werden vanwege de tegenwind. De terugweg werd dan weer steeds beter, een hogere dijk bracht je met meewind terug richting de wisselzone. Vanwege de vroege start was het erg rustig op het parcours, wat heeft gezorgd voor snelle fietstijden van alle deelnemers.

Na 90 kilometer fietsen bleef de fiets in de wisselzone achter en konden we beginnen aan de halve marathon. Het schelpenpad waar we na 1.4 km rechtsomkeert moesten maken was bij de deelnemers van de vorige editie bekend. Zo ook het bruggetje, met een klim gradatie van 10 procent, dat in totaal 16 keer getrotseerd moest worden. Het allermooiste aan de looproute was wel dat we acht keer langs de wisselzone kwamen en aangemoedigd werden door de grote getallen supporters en vrijwilligers.

Na 4.31.05 kwam de eerste finisher, Max Mahoney, door de Tri-PT vlaggen. Gevolgd door Davide en Mark. Bij de vrouwen was het Andrea die als eerste over de finish kwam met Manouck op de tweede plaats. Podiumplaatsen waren niet van het grootste belang. Het belangrijkste was dat er 8(!) deelnemers hun eerste halve triatlon afstand hadden gedaan en dat alle deelnemers waren gefinisht!

Corona heeft ervoor gezorgd dat veel races niet hebben kunnen plaatsvinden. Tri PT heeft een fantastisch alternatief voor zijn leden aangeboden om toch te kunnen racen en nog meer verbroedering te vinden in de fantastische sport triatlon.

Op naar de TRI-PT marathon op 1 November!

Personal Training voorschoten

Book your try-out!

Keep

improving

Wim Hof Clinic 05-10-2022

In oktober organiseert Tri-PT Studio weer een Wim Hof Clinic. Tijdens deze clinic behandelen we de introductie en theorie van de Wim Hof methode, ademwerk

More »
Personal Training Voorschoten_1

Tri-PT Studio Voorschoten

Tri PT Studio is where triathletes and athletes from Voorschoten and the surrounding area can come together. The studio is focused on those that want to take their sporting performance to a higher level. Choose for one-on-one coaching from certified experience experts or opt for group lessons.

Welcome to

Tri-PT studio

1 op 1 of small group

Personal
Training

Techniek perfectioneren

WattCycling

Zwemanalyse

Endless Pool

Verpletter je PR's

Triathlon
Coaching

Flexibiliteit, stabiliteit en kracht

Mobility
Training

Voor atleten en niet-atleten

Sport
massage

Vitaliseer je lichaam

Sportvasten

Learn. Practice. Play

Playball

Gratis intake

Tijdens het telefonisch consult bespreken we uw doelen en bekijken we wat Tri-PT Studio voor u kan betekenen.