Frederics tastbare, meetbare en zichtbare vooruitgang van training in de endless pool

Ik begon ongeveer 6 maanden geleden met Paul te trainen in de endless pool, nadat ik me realiseerde dat ik geen vooruitgang meer boekte. 3,8 km in 1h12mn was mijn PR en daarna stopte het met verbeteren. Maar het belangrijkste was dat ik geen plezier had en ik merkte dat ik na het zwemgedeelte van een race altijd strak in schouders en rug zat, niet in staat om een ​​goede 15 minuten op de aerobars te liggen totdat het lichaam herstelde van het zwemmen.

De endless pool onthulden, met Paul’s kennis, de camera en zwemanalyse mijn zwakke punten. Ik moest helemaal opnieuw beginnen. Ja, vanaf het begin! De reden dat ik tot nu toe mijn tijd in het zwemmen heb kunnen maken, was voornamelijk te wijten aan mijn spierkracht. Maar dit had een enorme impact op mijn spieren. Techniek was fout en met een verkeerde techniek raak je het plateau!

Ik moet toegeven dat het moeilijk was in het begin. Teruggaan naar het zwembad, opnieuw leren bewegen en goed ademen, was niet gemakkelijk. Maar naarmate de tijd verstreek, training na training, kon de snelheid worden verhoogd en begon ik weer te verbeteren. Ik weet nu dat ik sneller kan gaan dan voorheen en het allerbelangrijkste: ik geniet van het zwemmen en ik eindig mijn afstand niet met strakke schouders. Deze lessen worden ook gecombineerd met mobiliteitstrainingen bij Gijs, zodat ik mijn flexibiliteit kan verbeteren. Paul en Gijs werken goed samen en het is een groot pluspunt om de twee praktijken onder één dak te hebben.

Het gebruik van de video is in eerste instantie indrukwekkend, maar intimiderend. Elke sessie werd gefilmd, zodat ik kon zien wat er mis ging. Niet alleen Paul en ik konden visualiseren wat er boven het oppervlak verbeterd moest worden, de camera onder water hield ook in de gaten wat er gebeurde. Tijdens de sessie kan Paul via zijn headset met me praten, waardoor het zwemmen langer duurt. Je hoeft niet te pauzeren om advies te geven. Ja, ik hoor Paul me eraan herinneren: lange armen, neem de tijd, rechterelleboog, etc… Veel om over na te denken! Maar het is het waard. Het “ha ha”-moment was later toen Paul me een van mijn zwemsessies op een video liet zien. Ik dacht dat hij het in slow motion zette, zo ontspannen leek ik. Maar nee, het was in echte snelheid en ik zwom sneller dan vroeger, voordat we aan het hele programma begonnen! Dat is tastbare, meetbare en zichtbare vooruitgang.

Natuurlijk, met het aflopen van het seizoen en wetende dat ik nu kan genieten van mijn zwemmen en me ontspannen voel, een nieuw doel voor de winter (ja, de winter is ook een goed moment om te trainen, het zwembad is verwarmd!): leer hoe je aan beide kanten kunt ademen! Dat betekent het deprogrammeren van meer dan 40 jaar ademen aan één kant. Nee, het is niet gemakkelijk. In de endless pool kan ik corrigeren wat ik aan het doen ben. Paul geeft zijn begeleiding en ik kan ook onder water zien wat ik aan het doen ben, met behulp van de spiegels in het zwembad. Ik kijk vooral uit naar deze nieuwe stap, omdat het het zwemmen nog meer ontspannen maakt.

Zwemmen is een zeer technische sport. Ik had nooit gedacht dat ik eerder zoveel fout deed. Van pijn (het zwemmen moet gedaan worden voor de race) tot plezier, ik raad ten zeerste aan om de sessies in endless pool met Paul te proberen. Je zult je zwemvaardigheid zeker verbeteren. Het is echt de moeite waard.

Personal Training voorschoten

Book your try-out!

Keep

improving

Wim Hof Clinic 05-10-2022

In oktober organiseert Tri-PT Studio weer een Wim Hof Clinic. Tijdens deze clinic behandelen we de introductie en theorie van de Wim Hof methode, ademwerk

More »
Personal Training Voorschoten_1

Tri-PT Studio Voorschoten

Tri PT Studio is where triathletes and athletes from Voorschoten and the surrounding area can come together. The studio is focused on those that want to take their sporting performance to a higher level. Choose for one-on-one coaching from certified experience experts or opt for group lessons.

Welcome to

Tri-PT studio

1 op 1 of small group

Personal
Training

Techniek perfectioneren

WattCycling

Zwemanalyse

Endless Pool

Verpletter je PR's

Triathlon
Coaching

Flexibiliteit, stabiliteit en kracht

Mobility
Training

Voor atleten en niet-atleten

Sport
massage

Vitaliseer je lichaam

Sportvasten

Learn. Practice. Play

Playball

Gratis intake

Tijdens het telefonisch consult bespreken we uw doelen en bekijken we wat Tri-PT Studio voor u kan betekenen.