fbpx

Een swim analyse in de endless pool - Tri-PT Studio

Een swim analyse in de endless pool

Swim analysis endless pool

Vorige week was Gosse bij Tri-PT Studio voor een eerste zwemanalyse in de endless pool. In deze blog zijn de ervaringen van Gosse terug te zien en te lezen. Zo krijgen triatleten en zwemmers met interesse in een zwemanalyse in onze endless pool een goed beeld van hoe een zwemanalyse in elkaar zit.

In een eerder artikel wordt het gehele proces van een zwemanalyse stap voor stap beschreven.

Afgelopen zomer heb ik voor het eerst meegedaan aan een sprinttriatlon en dit is mij zeer goed bevallen. Nu ben ik aan het trainen voor een olympische triatlon. Het fietsen en hardlopen trainen gaan mij goed af alleen het zwemmen zie ik toch nog wel als obstakel. Daarom heb ik gekozen voor een indoor zwemtraining/analyse.

In eerste instantie was het even wennen aan het zwemmen in de endless pool maar na een paar slagen voelde het al redelijk natuurlijk. Ik heb eerst een stukje normaal gezwommen zoals ik zelf ook zou doen tijdens een triatlon zo konden mijn bewegingen goed geanalyseerd worden. Daarna mocht ik meekijken op het scherm hoe ik zwom en kreeg ik duidelijke feedback en tips van Paul.

De tips en feedback werden daarna verwerkt in een paar oefeningen en deze werden ook geanalyseerd. Bij deze analyse was duidelijk zichtbaar dat ik veel stabieler en gecontroleerd zwom. Dit is precies waar ik naar opzoek was. De oefeningen en analyse beelden heb ik meegekregen en kan hiermee zelf aan de slag. Ik ben van plan over een paar maanden voor mijn wedstrijd nog een keer terug te komen om te kijken of de oefeningen geholpen hebben en om mijn techniek bij te werken voor de specifieke wedstrijd.

Een zwemanalyse in de endless pool

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die een zwemanalyse kunnen bieden? Op de endless pool pagina staat meer informatie over een zwemanalyse bij Tri-PT Studio. Direct meer weten? Neem dan contact op via de mail, WhatsApp of telefonisch.