Hoe een trisuit uitkiezen?

Het dragen van een trisuit is sterk aan te raden aan iedereen die aan een triatlon mee wil doen, jong of oud, beginnend of expert. De trisuit is, de naam zegt het al, gemaakt voor alle drie de onderdelen van een triatlon. Dit zorgt ervoor dat zonder blaren en zo gestroomlijnd mogelijk de triatlon af kunt leggen. Naast een speciale dunne zeem voor het hardlopen en zwemmen hebben de meeste trisuits ook een opbergruimte. Hier kun je voeding en (sport)drank in stoppen zodat je onderweg goed gehydradeerd en gevoed het beste uit jezelf kunt halen.

Hiernaast zorgt een trisuit ervoor dat je meer drijfvermogen hebt, wat betekent dat je een hogere ligging in het water hebt. Daarnaast spaar je energie met het dragen van een trisuit tijdens het zwemmen, je lichaam raakt immers minder warmte kwijt. Deze energie kun je prima in de fiets- en hardlooponderdelen stoppen.

De investering voor je eerste trisuit kan je misschien afschrikken, echter betaald een trisuit zichzelf dik terug. Zo heb ik mijn eerste trisuit tien (!) jaar kunnen gebruiken. Ik wil je graag helpen met het uitzoeken van de juiste trisuit, vandaar dat je in dit artikel tips vind om een passende trisuit uit te kiezen.

De temperatuur van het water

Bij het uitkiezen van de perfecte trisuit is de temperatuur van het water een belangrijke variabele. Als het water zeer koud is kan het handig zijn om een wetsuit over je trisuit te dragen. De wetsuit zal je warm houden en helpt je om kostbare energie te sparen tijdens het zwemmen. Als het water een wat aangenamere temperatuur heeft kun je ook kiezen om geen wetsuit te gebruiken. In dit geval is het handig om een trisuit uit te kiezen die snel opdroogt.

Het weer tijdens de triatlon

Helemaal in Nederland is het weer op de dag van de triatlon natuurlijk nooit een zekere factor. Mocht je je wel willen voorbereiden op het weer dan is het belangrijk om over de volgende zaken na te denken. De meeste trisuits hebben ingebouwde UV bescherming, het is belangrijk om een trisuit uit te zoeken die dit ook heeft. Verder is het ook van belang om een trisuit te dragen die goed doorlucht en ventileert.

Opbergruimtes

Bedenk goed wat je precies mee wil nemen tijdens de triatlon. Als je veel (eten, sportdrank, mobiele telefoon voor km teller) bij je hebt is het handig om je trisuit hierop uit te kiezen. Let er vooral op dat je eigendommen niet tijdens de race uit je zakken kunnen vallen.

De juiste maat trisuit

Een trisuit die te klein is kan huidirritaties en beperkte bewegingsvrijheid met zich meebrengen. Aan de andere kant kan een te grote trisuit je afremmen in het water. Zorg er dus voor dat je precies de juiste maat hebt en oefen veel in je trisuit van tevoren.

Hulp bij jouw eerste triatlon

Ook benieuwd tot hoever jij fysiek kunt gaan? Wil je ontdekken waar jouw sportieve grens ligt? Triatlon is de ideale sport om dat te ontdekken. Meer informatie vind je op de triatlonpagina of neem gelijk contact op!

Personal Training voorschoten

Book your try-out!

Keep

improving

Wim Hof Clinic 05-10-2022

In oktober organiseert Tri-PT Studio weer een Wim Hof Clinic. Tijdens deze clinic behandelen we de introductie en theorie van de Wim Hof methode, ademwerk

More »
Personal Training Voorschoten_1

Tri-PT Studio Voorschoten

Tri PT Studio is where triathletes and athletes from Voorschoten and the surrounding area can come together. The studio is focused on those that want to take their sporting performance to a higher level. Choose for one-on-one coaching from certified experience experts or opt for group lessons.

Welcome to

Tri-PT studio

1 op 1 of small group

Personal
Training

Techniek perfectioneren

WattCycling

Zwemanalyse

Endless Pool

Verpletter je PR's

Triathlon
Coaching

Flexibiliteit, stabiliteit en kracht

Mobility
Training

Voor atleten en niet-atleten

Sport
massage

Vitaliseer je lichaam

Sportvasten

Learn. Practice. Play

Playball

Gratis intake

Tijdens het telefonisch consult bespreken we uw doelen en bekijken we wat Tri-PT Studio voor u kan betekenen.