Marieke van Werkhoven

WattCycling

Marieke van Werkhoven

about

Mijn naam: Marieke van Werkhoven, woonachtig in Leiden, moeder van Fien en partner van Mark. Na jarenlang als advocaat werkzaam te zijn geweest, ben ik na mijn zwangerschap als jurist/ beleidsmedewerker aan de slag gegaan bij De Letselschade Raad in Den Haag; een baan die goed te combineren is met mijn passie voor sport en het lesgeven als groepsinstructeur BodyPump, RPM en Spinning.

Naast het lesgeven, ben ik aangestoken door het triathlon-virus en heb ik in 2021, onder professionele begeleiding van Paul, mijn eerste 1/3 en halve triathlon volbracht. Daarnaast heb ik een opleiding tot Personal Trainer gevolgd om mijn kennis over het menselijk lichaam, voeding, trainen e.d. nog meer uit te breiden en hopelijk ook als Personal Trainer in de praktijk te kunnen gaan brengen in de nabije toekomst. Sinds medio december 2021 mag ik mijzelf een gecertificeerde Henselmans Personal Trainer noemen en ga ik ook bij Tri-PT Studio als Personal Trainer aan de slag.

Bewegen is iets wat ik mijn hele leven veel heb gedaan. Ik had het voorrecht dat ik diverse sporten uit heb kunnen proberen; tennis, ballet, paardrijden, zwemmen. Tijdens mijn studie in Rotterdam ontdekte ik het roeien en was de echte ‘sportverslaving’ begonnen. 6 dagen per week trainen, op het water, binnen in het krachthok en op de ergometer. Daar kwam ook het fietsen en hardlopen om de hoek kijken, wat resulteerde in een aantal marathons en het beklimmen van de Mont Ventoux.

Bij Tri-PT geef ik de Wattcycle d’Huez training. Het is zo mooi dat er inmiddels zoveel mogelijkheden zijn om buitensporten ook binnen uit te kunnen oefenen. In een Wattcycling les fiets je op een Wattbike in je eigen trainingszones, op vermogen en hartslag. Met de in te stellen weerstanden kan heel goed het buiten fietsen gesimuleerd worden. Ieder kan op zijn eigen niveau instappen en werken aan de (fiets)conditie. Toen Paul me vroeg of ik instructeur wilde worden, hoefde ik daar niet lang over na te denken. Op donderdagavond ben je dan ook van harte welkom bij de WattCycle d’Huez training.

Sporten is, zoals ik het beleef, goed voor lijf en geest. De Tri-PT studio van Paul is een inspirerende omgeving waarin je optimaal kunt genieten van het trainen. Ik ben er trots op dat ik hier deel van uitmaak.

Contact