Wattcycling

Chris Albers

about

Mijn naam is Chris Albers, geboren in Leiderdorp en op dit moment woonachtig in Voorschoten. Toen ik negen jaar oud was, gaf mijn opa mij de tip om eens het roeien uit te proberen. Hij had dit altijd gedaan. Zowel hij zelf als zijn zoon, mijn oom, hebben op hoog niveau geroeid. Na wat aandringen van zijn kant ben ik begonnen bij de Leidse roeivereniging Die Leythe. Daar heb ik tot en met mijn zeventiende met veel plezier gesport en de laatste twee jaar zelfs op wedstrijdniveau. Daar is mijn passie voor sport ook ontstaan; heel hard trainen om vervolgens mooie doelen te bereiken zoals het mee kunnen doen aan nationale kampioenschappen en internationale wedstrijden in bijvoorbeeld Duitsland, België en zelfs China. Op mijn zeventiende heb ik besloten te stoppen met roeien en ben ik begonnen met het wielrennen en hardlopen. Dat doe ik nu nog steeds met heel veel plezier.

Naast sporten studeer ik op dit moment in Amsterdam aan de Hogeschool van Amsterdam en werk ik in een restaurant om wat tijd op te vullen en een extra zakcentje te verdienen.

Mijn moeder heeft samen met Paul jarenlang bij, het toen nog hetende, Your Life gewerkt. Dat is een sportschool uit Voorschoten. Toen Paul hoorde dat ik ook een sport liefhebber ben, heeL hij mij gevraagd om WattCycle lessen te gaan geven in zijn PT-studio. Ik was direct enthousiast omdat het perfect aansloot op mijn hobby en het goed te combineren was met school.

Op dinsdag geef ik de HIT trainingen; populaire interval trainingen met iedere week een ander thema. Op vrijdag geef ik een training die ik zelf mag invullen; de ene keer zal dit een HIT training zijn en de andere keer een training meer gericht op uithoudingsvermogen.

De Tri-PT studio is een mooie plek waar zowel deskundigheid als betrokkenheid te vinden is voor iedereen die zich wil ontwikkelen op het gebied van sport. Kortom de perfecte plek om fysiek het uiterste uit jezelf te halen.