Endless pool

Iris Kamminga

about

Ik, Iris Kamminga (24-06-1993), ben al zolang ik me kan herinneren als een visje in het water. Wat begon ,zoals de meeste,met het A-B-C zwemmen ,werd al snel reddend zwemmen tot ik in aanraking kwam met mijn grote liefde : wedstrijdzwemmen. Want eerlijk is eerlijk in het water duiken is toch het beste gevoel van de hele wereld?!

Mijn specialiteiten zijn schoolslag en vlinderslag, wat ik op hoog niveau beoefende tot ik door een ongelukje op de fiets geopereerd moest worden aan mijn elleboog. Jullie kunnen vast wel raden waar het grootste deel van mijn revalidatie plaats vond.. juist in het water. Ook heb ik gelukkig toen mijn ’talent’ door kunnen geven aan die andere Kamminga ;).

Tijdens mijn herstel wilde ik toch actief in de zwemwereld blijven ,dus heb ik een tijd lang bij de Swimgym gewerkt en begeleidde ik triatleten ,met name op het gebied van zwemmen. Dit heb ik met heel veel enthousiasme gedaan totdat ik naar Afrika ging in 2018, daar heb ik oa de Kilimanjaro beklommen maar ook Afrikaanse mensen leren zwemmen. Ik krijg nog steeds een glimlach op mijn gezicht als ik eraan denk hoeveel plezier zij hadden in het water (geloof me aan het begin van de lessen was dit wel anders). Dit gevoel hoop ik jullie ook te geven tijdens de zwem analyses bij Tri-PT studio.