Een zwemanalyse in de endless pool van Iris Kamminga

‘Wauw, zo klein’. ‘Hij is toch wel verwarmd mag ik hopen’. ‘Sjeeee nou ik wens je succes, want dat zwemmen van mij…’. ‘Hoe doe jij dat toch Iris, zoveel kilometers maken in het bad? Ik ben na een baantje in het zwembad echt uitgeput, word zelfs ingehaald door oude omaatjes’.

Dit zijn enkele anekdotes van mensen die bij in de endless pool kwamen trainen. Om die eerste twee opmerkingen te beantwoorden, ja het bad is 5×2,4m, maar meer hebben we echt niet nodig. En ja, het bad is verwarmd tot 26,5 ⁰C.

En die anderen twee opmerkingen, tsja zwemmen is nou eenmaal de meest technische van alle onderdelen die een triatlon rijk is. Onze prestatie in het water wordt bepaald door zowel de techniek als de efficiëntie van de zwemslag. Dat klinkt redelijk simpel toch? Toch zullen veel (beginnende) zwemmers beamen dat dat helaas niet zo is.

Maar gelukkig is daar de endless pool in Voorschoten. Vaak leg ik aan mijn zwemmers uit dat live feedback een belangrijkere factor is om techniek te verbeteren. Neem nou een totaal andere sport zoals voetbal, als ik wil uitleggen hoe je een goede pass maakt (wellicht kan een van jullie lezers mij dit beter uitleggen, maar dat terzijde) dan kun je mijn voet volgen, dit exact nadoen en direct zien of jouw voet de bal op dezelfde manier raakt. Bij mijn lievelingssport is dat toch net wat anders…

 En ik zal jullie een geheimpje verklappen: ook ik denk dat ik altijd efficiënt zwem, maar als ik beelden terugkijk, blijkt ook dat ik niet elke slag mooi uitduw bijvoorbeeld. Zo gaat dat bij zwemmen, je denkt het ene te doen, maar blijkt juist iets anders. Vandaar dat wij spiegels op de bodem van de endless pool hebben bevestigd, maar ook kunnen wij met camera’s alles boven én onder water goed in de gaten houden. En geloof mij, zo’n filmpje van jezelf zien is toch even wat anders dan de video’s die je overal op internet vindt en probeert na te doen in het zwembad. Live feedback (ja, ik kan ook in je oor praten tijdens het zwemmen haha) zodat je het meteen kunt toepassen leidt vaak tot een geweldig resultaat.Klik hier voor meer informatie over de endless pool, of neem direct vrijblijvend contact op met Tri-PT Studio.

Personal Training voorschoten

Book your try-out!

Keep

improving

Wim Hof Clinic 05-10-2022

In oktober organiseert Tri-PT Studio weer een Wim Hof Clinic. Tijdens deze clinic behandelen we de introductie en theorie van de Wim Hof methode, ademwerk

More »
Personal Training Voorschoten_1

Tri-PT Studio Voorschoten

Tri PT Studio is where triathletes and athletes from Voorschoten and the surrounding area can come together. The studio is focused on those that want to take their sporting performance to a higher level. Choose for one-on-one coaching from certified experience experts or opt for group lessons.

Welcome to

Tri-PT studio

1 op 1 of small group

Personal
Training

Techniek perfectioneren

WattCycling

Zwemanalyse

Endless Pool

Verpletter je PR's

Triathlon
Coaching

Flexibiliteit, stabiliteit en kracht

Mobility
Training

Voor atleten en niet-atleten

Sport
massage

Vitaliseer je lichaam

Sportvasten

Learn. Practice. Play

Playball

Gratis intake

Tijdens het telefonisch consult bespreken we uw doelen en bekijken we wat Tri-PT Studio voor u kan betekenen.