fbpx

GEEF JE LEVEN EEN NIEUWE IMPULS EN BEREIK EEN GEZOND GEWICHT

Sportvasten

Sportvasten

Sportvasten is de methode om je leven een nieuwe impuls te geven en om een gezond gewicht te bereiken en te behouden. Sportvasten is geen dieet. Het is een 10-daagse trainingsmethode waarbij de spieren en de lever worden getraind in het verbruik van vet in plaats van suiker (de metabolic switch).

Om dit te bewerkstelligen ga je sporten tijdens de vastenkuur. Hierdoor ga je meer vet verbranden en nemen overtollige vetreserves, met name het buikvet, af. Mannen vallen gemiddeld 4 tot 6 kilogram af in 10 dagen, vrouwen 2 tot 4 kilogram. Ook wordt de behoefte aan snaaien en het tussendoor snoepen na de kuur veel minder. Sportvasten is een gezondheidsprogramma, waarbij gewichtsverlies eigenlijk een bij-effect is.

Wat is sportvasten?

Sportvasten is een bijzonder goede methode om de sportprestaties te verbeteren. Door het sportvasten worden de spieren zo omgebouwd dat ze veel meer energie uit vet kunnen halen. Hierdoor hoeven de suikers, waarvan een veel kleinere voorraad is, minder aangesproken te worden. Het duurvermogen wordt derhalve veel groter. Duuratleten, zoals hardlopers en wielrenners, hebben ineens een veel groter vermogen tot de aanmaak van energie, zonder dat de tank leegraakt. Explosieve sporters kunnen het voor het seizoen inzetten om de basisconditie te verhogen. Een ander voordeel is dat het herstel na sporten (en blessures) groter wordt, wat waarschijnlijk wordt veroorzaakt door de verhoging van mitochondrieën in de spieren.

Sportvasten voor jou

Tijdens het sportvasten gebruik je het Metabolic Switch product om de switch gemakkelijker en effectiever te kunnen maken. Sportvasten, dat wordt aangeprezen als ‘de meest krachtige trainingsmethode om het lichaam zichzelf te laten vitaliseren’, is echter niet voor iedereen geschikt. Als je niet sport en geen goede basisconditie hebt, zul je dit eerst op moeten bouwen bij een sportvastenbegeleider. Je mag niet ziek zijn of bepaalde medicijnen gebruiken. Ook moet je bereid zijn te blijven sporten na de kuur en bepaalde, eenvoudige voedingsrichtlijnen te volgen.

TARIEVEN

Elk jaar worden de prijzen aangepast met de inflatiecorrectie.

SPORTVASTEN  
10 Dagen€275,-3 afbouwdagen; 3 vastendagen; 4 opbouwdagen. Tijdens de kuur kan je dagelijks je cardio training doen in de studio. Dit mag ook thuis indien cardio apparaat aanwezig. (inclusief het sportvastenpakket Metabolic Switch en supplementen)
13 Weken natraject€250,-1 daagse vastenkuur ( 1 x per week) > Sla lunch of diner over en ga hiervoor in de plaats 45min. intensief sporten. De combi kracht/cardio is hier perfect voor. Ook dit kan in de studio. (inclusief 1x per week 45 minuten sporten met een schema in de studio)
10 Dagen sportvasten en 13 weken natraject€497,5010 dagen Sportvasten en 13 weken natraject (1 x p/wk 1 daagse vastenkuur)